Mansikka

Kurjen maatilalla kasvatetaan mansikkaa sekä avomaalla että kasvutunneleissa. Myymme mansikkaa suoraan tilalta kuluttajille sekä jälleenmyyjille ja tukkuostajille. Otathan yhteyttä etukäteen jos haluat mansikoitamme jälleenmyyntiin.

Ensimmäiset avomaan varhaislajikkeet valmistuvat noin kesäkuun puolivälissä, tunneleista satoa saadaan yleensä jo kesäkuun alussa. Avomaalla poiminta kestää kuutisen viikkoa, tunneleissa poiminta voi hyvänä vuonna jatkua lokakuun alkuun asti.

Itsepoiminta

Tilalla pääset myös poimimaan omat mansikkasi avomaan viljelyksiltä. Katsothan itsepoimintatilanteen täältä.

Tullessasi poimimaan, otathan mielellään mukaan oman muoviastian. Tilalta voit myös lainata poimintakorin ja viedä marjat kotiin pahvilaatikossa.
Itsepoimintaan kannattaa varustautua pitkähihaisilla ja -lahkeisilla vaatteilla sillä mansikanlehdet saattavat pistellä ikävästi. Hattua ja vesipulloa ei sovi aurinkoisella säällä unohtaa, sateella ja sateen jälkeen kumisaappaat on hyvä varata mukaan.

Mansikkalajikkeet

Alla esittelyssä muutama tilalla viljeltävä lajike, joka vuosi myös kokeillaan uutta.

Avomaalla kasvavat lajikkeet

Allegro – varhainen lajike, jossa maistuu kesän ensipuraisu.

Polka – perinteinen lajike, joka soveltuu hyvin pakastukseen. Polkaa on viljelyssä vielä jonkun verran, mutta sääolosuhteille herkkä marja ei tahdo pärjätä kilpailussa uusille lajikkeille.

Sonata – tilan päälajike, maistuu makealta ja soveltuu hyvin pakastukseen.

Sonsation – makea ja mehukas marja, hyvä pakastusmarja

Tunnelimansikat

Tunnelimansikoiden laatu pysyy säältä suojassa aina erittäin hyvänä. Suurin osa tilan tunnelimansikoista myydäänkin kaupoissa ympäri Suomen.

Favori – ihanan makea ja aromikas marja

Molling Centenary – todellinen mansikkakaunotar, maistuu ja näyttää hyvältä

Makoisaa mansikkakesää!